Nyári melegben dagonyáztak indulóink a jubileumi Brutálfutáson

10. alkalommal rendeztük meg a Brutálfutást a Nyáregyházi Motocross pályán. A rendezvény a hazai akadályfutó események soraiban az elsők között volt 2012-ben és népszerűsége azóta is töretlen! A résztvevőket a hagyományoknak megfelelően fellocsolt sáros pálya és kihívást jelentő, de leküzdhető bulis akadályok várták.

kép1

Az őszies szombat reggelen a 9 fokos hőmérséklet kicsit felfrissítette szervezői csapatunkat, azonban a nap legelső sugarait látva már tudtuk, hogy a résztvevők biztosan nem fognak fázni. A programban az első versenyszám a Rövidtávosoké, ez a kategória most debütált, a résztvevők között sok gyermek, elsőbálozók, családi- és céges csapatok voltak. A 9:00 órakor rajtoló első futam indulói ideális 20 fokban léptek át a motorpálya rajtrácsán, a 2,3 km-es távon 16 akadályt teljesítettek.

kép2

A második versenyszám, azaz a Klasszikus 7 km-es táv elszánt versenyzőit 10:00 és 15:00 óra között rajtoltattuk, őket 35 akadály várta: egy nagy kör, egy brutálkör a motocross pályán, majd egy erdei kör és befejezésként ismét egy brutálkör. Itt már igazi nyári hőségben dagonyáztak a pályán lévők – szerencséjükre rendezői csapatunk hűsítő vizes akadályokról is gondoskodott.

kép3

Az eseményre az ország 320 településéről közel 1700 fő nevezett, a teljes mezőny 20%-a volt 18 év alatti. Meglepő, hogy az indulók között közel azonos arányban szerepeltek a hölgyek és az urak, a legaktívabb korcsoport pedig a 26-40 év közöttieké, akik a résztvevők több mint egyharmadát tették ki. A legidősebb versenyző a 72 éves Szép Gabriella, aki 2016-ban futotta első Brutálját, a mostani volt az ötödik sárdagasztása.

Az eredménylista az alábbi linkre kattintva elérhető.

Akinek tetszett az idei rendezvény és újra át szeretné élni ezt a vidám kalandot, vagy most döntötte el, hogy a következőt nem hagyja ki, vésse be a naptárába: a 2022-es Brutálfutás június 11-én lesz!

kép4