Brutálfutás előfutamok

Első lépésként nevezned kell, csak utána válassz előfutamot.

A Brutálfutás 8.0 pályájának sajátosságaiból következően nem tud az egész mezőny egyszerre elrajtolni. Vagyis elrajtolni még tudna, de az első akadályoknál valószínűleg torlódások alakulnának ki. Azt pedig nem szeretnénk, hogy a nevezési díjat befizető páciensek (ápoltak/őrültek) akár egy pillanatra is megpihenjenek vagy levegőhöz jussanak.

Azért, hogy a szívatás minél magasabb fokú legyen, a nézők minél tovább röhöghessenek a sárban csúszkálókon, a fotósok minél több sáros képűt örökíthessenek meg, a nevezőket óránként rajtoló futamokban három részletben indítjuk.

A pálya különlegessége miatt futamonként 360 fős létszámlimitet határozunk meg  Előfutamot választani legkésőbb 2019. június 19-én éjfélig lehet, ezután a szervezők a helyszínen a fennmaradó üres helyekre osztják be a nevezőket.

AZ ELŐFUTAMOK MENETE

Előfutamonként 360 fős létszámlimit van, a pálya egyszerre ennyi résztvevőt tud megfelelően leamortizálni.

Előfutam rajtok: 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00

A futamokra regisztráltakat a rajtzónába lépés sorrendjében, 3 hullámban indítjuk el.

 1. indítás: a futam meghirdetett időpontjában (a rajtzónát 10 perccel a rajt időpont előtt nyitjuk, majd az indulók kb. harmadának beengedése után zárjuk)
 2. indítás: 4 perccel az első rajt után (pl. 11:00 és 11:04, a rajtzónát 5 perccel a futam hivatalos rajtidőpontja előtt nyitjuk, ekkor engedjük be a mezőny második harmadát)
 3. indítás: 8 perccel az első rajt után (pl. 11:00 és 11:08, a rajtzónát 3 perccel a futam hivatalos rajtidőpontja után nyitjuk, ekkor engedjük be a mezőny harmadik harmadát)

Erre az egyes akadályok előtti zsúfoltság elkerülése érdekében van szükség.

A futam minden indulójának a hivatalos rajtig meg kell jelennie a beléptető kapunál, de a rajtzónához csak legfeljebb 120 főt engedünk be egyidőben.

A döntő tervezett ideje: 16:30

Jó, ha tudod, hogy:

 • a futamokra jelentkezni csak a nevezés leadása után, a visszaigazolóban megkapott rajtszámoddal tudsz;
 • az eseményre való jelentkezésed csak nevezéssel és előfutam-választással együtt érvényes;
 •  regisztrálni az online nevezési rendszerben tudsz; az erről szóló tájékoztatót itt találod;
 • egy induló több előfutamban is kipróbálhatja magát, annyi nevezést kell leadni, ahány előfutamban indulni szeretnél.
 • azokat a résztvevőket, akik előzetesen nem regisztrálnak egyetlen futamra sem, a még szabad férőhelyekre a helyszínen soroljuk be, erről előzetes értesítést nem küldünk;
 • minden résztvevő csak abban a futamban indulhat, amelyikre a regisztrációja szól (a chipes időmérés technikai sajátossága miatt)

KORCSOPORTOK

 • A döntőbe jutó futók számát a 2017-es nevezések korcsoportonkénti megoszlása alapján állítottuk össze, ezen számok alapján biztosított, hogy minden korcsoportból a részvételi arányoknak megfelelően jussanak be futók a délutáni fináléba.
 • A döntőbe az előfutamok összesített eredménylistája alapján a korcsoportok előre meghatározott számú legjobb időket elért futói jutnak be.
 • A döntőbe jutott futók listáját az utolsó előfutam vége után tesszük közzé a helyszínen. A döntőben csak azok indulhatnak, akik a listán szerepelnek. Ha listán szereplő személyek közül valaki nem jelenik meg a döntő helyszínén, az üres helyeket nem töltjük fel más indulókkal.

 

A DÖNTŐ

Az előfutamokból az életkori kategóriák legjobbjai kerülnek be a tervezetten 16:30-kor rajtoló döntőbe.

OLVASD EL A FUTAMREGISZTRÁCIÓS RENDSZERRŐL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓT!

VÁLASSZ FUTAMOT!