Brutálfutás előfutamok

Első lépésként nevezned kell, csak utána válassz előfutamot.

Az Active O2 Brutálfutás 8.0 pályájának sajátosságaiból következően nem tud az egész mezőny egyszerre elrajtolni. Vagyis elrajtolni még tudna, de az első akadályoknál valószínűleg torlódások alakulnának ki. Azt pedig nem szeretnénk, hogy a nevezési díjat befizető páciensek (ápoltak/őrültek) akár egy pillanatra is megpihenjenek vagy levegőhöz jussanak.

Azért, hogy a szívatás minél magasabb fokú legyen, a nézők minél tovább röhöghessenek a sárban csúszkálókon, a fotósok minél több sáros képűt örökíthessenek meg, a nevezőket óránként rajtoló futamokban három részletben indítjuk.

A pálya különlegessége miatt futamonként 360 fős létszámlimitet határozunk meg  Előfutamot választani legkésőbb 2019. június 19-én éjfélig lehet, ezután a szervezők a helyszínen a fennmaradó üres helyekre osztják be a nevezőket.

AZ ELŐFUTAMOK MENETE

Előfutamonként 360 fős létszámlimit van, a pálya egyszerre ennyi résztvevőt tud megfelelően leamortizálni.

Előfutam rajtok: 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00

A futamokra regisztráltakat a rajtzónába lépés sorrendjében, 3 hullámban indítjuk el.

 1. indítás: a futam meghirdetett időpontjában (a rajtzónát 10 perccel a rajt időpont előtt nyitjuk, majd az indulók kb. harmadának beengedése után zárjuk)
 2. indítás: 4 perccel az első rajt után (pl. 11:00 és 11:04, a rajtzónát 5 perccel a futam hivatalos rajtidőpontja előtt nyitjuk, ekkor engedjük be a mezőny második harmadát)
 3. indítás: 8 perccel az első rajt után (pl. 11:00 és 11:08, a rajtzónát 3 perccel a futam hivatalos rajtidőpontja után nyitjuk, ekkor engedjük be a mezőny harmadik harmadát)

Erre az egyes akadályok előtti zsúfoltság elkerülése érdekében van szükség.

A futam minden indulójának a hivatalos rajtig meg kell jelennie a beléptető kapunál, de a rajtzónához csak legfeljebb 120 főt engedünk be egyidőben.

A döntő tervezett ideje: 16:30

Jó, ha tudod, hogy:

 • a futamokra jelentkezni csak a nevezés leadása után, a visszaigazolóban megkapott rajtszámoddal tudsz;
 • az eseményre való jelentkezésed csak nevezéssel és előfutam-választással együtt érvényes;
 •  regisztrálni az online nevezési rendszerben tudsz; az erről szóló tájékoztatót itt találod;
 • egy induló több előfutamban is kipróbálhatja magát, annyi nevezést kell leadni, ahány előfutamban indulni szeretnél.
 • azokat a résztvevőket, akik előzetesen nem regisztrálnak egyetlen futamra sem, a még szabad férőhelyekre a helyszínen soroljuk be, erről előzetes értesítést nem küldünk;
 • minden résztvevő csak abban a futamban indulhat, amelyikre a regisztrációja szól (a chipes időmérés technikai sajátossága miatt)

KORCSOPORTOK

 • A döntőbe jutó futók számát a 2018-as nevezések korcsoportonkénti megoszlása alapján állítottuk össze, ezen számok alapján biztosított, hogy minden korcsoportból a részvételi arányoknak megfelelően jussanak be futók a délutáni fináléba.
 • A döntőbe az előfutamok összesített eredménylistája alapján a korcsoportok előre meghatározott számú legjobb időket elért futói jutnak be.
 • A döntőbe jutott futók listáját az utolsó előfutam vége után tesszük közzé a helyszínen. A döntőben csak azok indulhatnak, akik a listán szerepelnek. Ha listán szereplő személyek közül valaki nem jelenik meg a döntő helyszínén, az üres helyeket nem töltjük fel más indulókkal.

 

A DÖNTŐ

Az előfutamokból az életkori kategóriák legjobbjai kerülnek be a tervezetten 16:30-kor rajtoló döntőbe.

OLVASD EL A FUTAMREGISZTRÁCIÓS RENDSZERRŐL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓT!

VÁLASSZ FUTAMOT!