A kemény fiúk is sírnak néha a Brutálfutáson

Az idei Brutálfutás újoncai között ott volt Fehér György sportújságíró is…

-Valóban most első alkalommal álltam rajthoz a versenyen. Lényegében egész életemben sportoltam, jelenleg egy megyei futballcsapat edzője vagyok, de úgy éreztem, itt az ideje kipróbálnom magam a Brutálfutáson. Eddig csak barátok elbeszéléséből tudtam, milyen kihívásokat rejt a terep, ezért nem is volt semmilyen konkrét elképzelésem azzal kapcsolatban, mi vár majd rám. Nos, most saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mindent, amit a barátaim mondtak, meg kell szorozni tízzel. Nagyon kemény próbatétel volt, de minden percét élveztem. A táv felénél volt egy holtpont, de az erdei futásnál már helyreállt a légzésem és a pulzusom is, így a második „brutál” körnek, már mint egy újjászületett főnix vágtam neki. Bár kicsit rosszabb időt futottam, mint azt előre kitűztem magam elé, a lényeg, hogy teljesítettem a távot. Nem mellesleg legalább van miben fejlődni jövőre, hiszen az biztos, hogy egy év múlva is ott állok majd a verseny rajtvonalánál – ígérte Fehér György.
A sportújságíró lényegében az asztal mellől állt fel a Brutálfutás miatt, hiszen néhány nappal a verseny előtt jelent meg első regénye, A kemény fiúk is sírnak néha címmel.
– Eddig csak a magyar futballal foglalkozó könyveim jelentek meg. A mostani regényem teljesen más! Igyekszem benne lebontani azt a beidegződést, azt a dogmát, hogy a férfinak mindig, minden körülmények között erősnek kell lennie, és azt, hogy egy férfi sosem sírhat. A könyvem olvasói egy nagy szerelmi szakítás utáni időszakba kapnak bepillantást, mindezt a férfi „szemüvegén” keresztül. Tudom, ez szokatlan, hiszen a férfiak nem szokták elmondani, mit éreznek egy-egy csalódás, szakítás után, azt meg végkép nem, ha ettől még „meg is zuhannak”. De mint a Brutálfutás, ez a könyv is más, mint amit eddig megszokhattunk!

( Fotó: Sáfár Tibor)