Hekkertámadás a BSI online nevezési felületén

Tudomásunkra jutott, hogy illetéktelenek (jelen tudásunk szerint ázsiai IP címekről) betörtek a BSI nevezési rendszerének online adatbázisába, ahol a profilodban szereplő adatokhoz is hozzáférhettek. Jelenleg még vizsgáljuk a támadás mértékét és az esetlegesen ellopott adatok körét. Az online regisztrációkor megadott adatok lehetnek ebben érintettek.

Az adatbázisban bankkártya és egyéb fizetési információkat nem tárolunk, azokat nevezéskor a felhasználó az OTP Bank biztonságos háromszereplős fizetési felületén adja meg, azok semmilyen módon nem kerülnek a birtokunkba, így azokat nem érinti a mostani támadás.

Az online nevezési rendszerünket ideiglenesen leállítottuk, a biztonsági rés megszüntetésén dolgozunk.
A korábban használt jelszavakat mindenkinél egy véletlenszerűen generált jelszóra változtatjuk. A nevezés újraindulása után, mielőtt bejelentkeznél, kérj jelszó emlékeztetőt, amit a regisztrációkor megadott e-mailcímedre fogsz megkapni (figyeld a spam mappát is!). Ezt a jelszót aztán az „Adataim módosítása” menüpontban bármikor megváltoztathatod, kérjük hogy az első bejelentkezéskor ezt tedd is meg, de semmiképpen NE A KORÁBBAN HASZNÁLT JELSZÓT ADD MEG!

Amennyiben az ezen az oldalon használt e-mail cím/felhasználónév/jelszó kombinációt más felületeken is használod, kérjük ott is változtasd meg haladéktalanul a jelszót, nehogy illetéktelenek feltörhessék a fiókodat.

A biztonságos internetezés érdekében ne használj azonos e-mail cím/felhasználónév/jelszó kombinációt több felületen.

A hiba javításán folyamatosan dolgozunk, az online nevezési rendszer újraindításáról további infót a www.futanet.hu oldalon fogunk közzétenni.

A kellemetlenségekért elnézést kérünk.

BSI